Lockdown - Be Creative

Endelig har vi vært igjennom vår først Lockdown og det er så deilig å endelig åpne butikken igjen. Så hvordan har det egentlig vært? Vel, når søsteren min ringte meg og fortalte at butikken måtte stenges, trodde jeg først hun fleipet. Jeg var klar over smitte tilfellene i byen min, men kunne ikke fatte og begripe at matbutikker kunne holde åpent med 3-400 besøkende om dagen, men at vår lille klesbutikk med 30 besøkende dagen måtte holde stengt. 
Men slik var det uansett, etter hvert begynte det å stivne litt for meg, hva skal vi gjøre, hvordan skal vi egentlig betale regningene våre når vi ikke selger klær? Jeg måtte ta en prat med min far. Han er mitt største forbilde, gründer av matbutikken ved siden av oss og min største motivator. 
Det som er kult med min far, er at han aldri kommer med noen fasit svar på hva jeg skal gjøre, og hvilke tiltak jeg kunne bidra med for å få omsetning til butikken min. Jeg ringte han flere ganger, stresset og fortvilet og det eneste svaret jeg fikk fra han var: 
" Bruk Hodet Hana"
Bruk hodet tenkte jeg, ja hva skal vi gjøre? Hver gang jeg spurte han fikk jeg samme svar. Plutselig hadde det gått en uke, vi hadde nesten ingen registrerte salg og påsken nærmet seg med stormskritt. 
Han sa til meg igjen, Hana når du blir utfordret i businessen din, må du være kreativ sa han. 
Det var da ideen kom opp i hodet mitt, alle butikkene er stengt, og folk ønsker jo fortsatt påskeegg. La oss fylle noen påskeegg med lekre skatter fra butikken vår, tilby lokal levering på døren og sende over hele Norge!
Vi håpet å kunne selge 30-40 påskeegg, men resultatet ble noe helt annet! 

Og plutselig hadde vi solgt over 100 Påskeegg...

Vi kjørte rundt i Hole, Ringerike, Vik og Jevnaker og leverte Påskeegg på døren til kundene. Det var en suksess! 


Legg igjen en kommentar